Ne trudite se s fino opremo; ne potrebujete je. Kuhanje okusne kave na prostem je preprosto. Takole se lotite tega opravila.
Dodajte nekaj zvrhanih žlic kave v približno pol litra vode in jo nato segrejte skoraj do vrelišča. Nato naj kava stoji približno štiri minute, da se ustvari kavna usedlina. Kavo nato počasi nalijte v skodelico – tako, da kavna usedlina ostane v posodi.
Za mrzlo kavo: če nimate možnosti, da bi segreli vodo, poskusite s hladnim kavnim ekstraktom. Namočite zmleto kavo v čisto hladno vodo preko noči, najmanj za dvanajst ur, da vas bo zjutraj pričakala popolna hladna kava. Hladna kava je izvrstna za poživitev na poletno jutro.
1 Kakovostna kava
Vedno uporabite kavo dobre kakovosti. Odmislite instant zadeve. Raje kupite mleto kavo v svoji najljubši pražarni.
2 Čista voda
Uporabite čisto vodo. Vedite, da bo okus vode vplival na okus kave. Zato se vedno prepričajte, da voda nima močnega okusa.
3 Brez filtra
Ne obremenjujte se z zapleteno opremo, ne potrebujete jo. Namesto tega zakuhajte kavo v vodo.
Gremo ven in ne glede na vreme uživajmo ob dobri skodelici kave na prostem. 😉