...
0,00  0

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prikaži košaricoNa blagajno

0,00  0

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prikaži košaricoNa blagajno

Kuhinja na prostem

Samo zato, ker preživljate konec tedna v naravi, še ne pomeni, da se morate zadovoljiti z zamrznjeno posušeno hrano. Tukaj je nekaj primerov relativno raznolikih in povsem slastnih obrokov, ki bodo dodali še nekaj pridiha pri prijetnem večeru okrog tabornega ognja.

Dober tek!


Enolončnica iz paradižnika in gomoljne zelenjave

Sestavine (6 porcij)

2 stroka drobno nasekljanega česna

2 pločevinki (400g) pelatov

350g na drobno narezanega pastinaka (lahko zelena)

100g fino narezane artičoke

2 na kocke narezani bučki

2 žlički hladno stiskanega kanola olja (ali drugega)

6 drobno nasekljanih osušenih marelic

2 pločevinki (230g brez tekočine) kuhanega rumenega graha ali čičerike

1 žlica jabolčnega kisa

sveža zelišča ali sušena (npr. pehtran ali peteršilj)

sol in sveže mlet črni poper

Omehčano zeleno zelje:

100g zelenega zelja

1 žlica hladno stiskanega kanola olja (ali drugo)

ščepec soli

Ocvrti riž:

6 porcij riža

1 žlica jedilnega olja

1-2 žlici mešanice začimb

sol

Postreči s

Humusom, kislim kruhom

Navodila

Česen popražite na olju. Dodajte paradižnik in gomoljno zelenjavo ter pustite, da vre deset minut, da se zelenjava zmehča. Dodajte zelišča, marelice in grah. Pustite vreti še pet minut. Začinite s kisom, soljo in poprom.

   Liste zelja narežite na majhne koščke. Vtirajte olje in ščepec soli, dokler se zelje ne zmehča. Pogrejte nekaj olja z mešanico začimb. Dodajte predhodno kuhan riž in cvrti nekaj minut. Vse skupaj dobro premešajte in začinite s soljo-

   Enolončnico postrezite z zeljem, ocvrtim rižem, humusom in kislim kruhom.


Sladki pečeni krompir s salso in feto

Sestavine(2 porciji)

2 sladka krompirja

4 paradižniki

1/2 rdeče čebule

1/2 zelenega čilija

sok ene limete

oljčno olje

1 jedilna žlica drobno nasekljanega koriandra

sol in črni poper

50g feta sira

aluminijasta folija

Navodila

Sladki krompir zavijte v aluminijasto folijo in postavite v žerjavico. Pecite 35-40 minut oz. do mehkega .

   Paradižnik razporedite na četrtine in odstranite semena. Meso (paradižnika) narežite na majhne kocke. Rdečo čebulo in čili drobno narežite na kocke. Paradižnik, čebulo in čili zmešajte, da dobite salso. Dodajte sok limete, malo olivnega olja in sesekljan koriander. Začinite s soljo in črnim poprom.

   V pečen sladki krompir naredite zarezo in izdolbite odprtino. Napolnite jo s salso. Končajte z drobljeno feto na vrhu.


Huevos Rancheros

Sestavine (4 porcije)

100g mesa klobase chorizo (ali druga klobasa)

1 čebula

1 svež čili

2 paradižnika

1 pločevinka fižola

1 strok česna

kumina

4 jajca

Navodila

Meso klobase chorizo prepražite, dodajte na kocke narezano čebulo, čili, paradižnik in fižol ter pustite kuhati nekaj minut. Dodajte kumino, sol in poper.

   V gosti omaki naredite štiri majhne izdolbine in v vsako dajte jajca. Pustite, da se jajca pečejo, dokler ne postanejo bela. Postrezite z omako čili in sveže mletim poprom.

   Ime tega recepta pomeni ‘Jajca lastnika ranča’ – fantastičen zajtrk, ki je res okusen!


Vir: inspiracijski katalog Fjällräven: Narava čaka, pomlad/poletje 2021

e-Novice

Ste strastni ljubitelj pohodništva in narave? Vabimo vas, da se naročite na naše
e-novice, namenjene prav takšnim navdušencem, kot ste sami!
Strinjam se s pogoji pravilnika*
P.E Center
Krakovski nasip 4, 1000 Ljubljana
01 426 34 28
P.E Vič
Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana
041 446 780
trgovina.vic@annapurna.si

E-novice

Strinjam se s pogoji pravilnika*
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.

E-novice

Strinjam se s pogoji pravilnika*
Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
info@annapurna.si
P.E Vič
Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana
041 446 780
P.E Center
Krakovski nasip 4, 1000 Ljubljana
01 426 34 28
Copyright © Annapurna 2023. Vse pravice pridržane.